اطلاعات دارویی | قرص فشارخون هیدرو کلروتیازید
اطلاعات دارویی
قرص فشار خون هیدروکلروتیازید؛ کاربرد و نحوه مصرف، عوارض جانبی
قرص هیدروکلروتیازید برای کنترل فشار خون بالا و کاهش احتباس مایعات در بدن تجویز میشود. بهتر است این دارو را صبحها مصرف کنید تا برای ادرار کردن از خواب بیدار نشوید
هیدروکلروتیازید جز داروهایی است که برای تنظیم فشارخون تجویز میشود.
کنترل فشارخون از سکته مغزی، حمله قلبی و بیماریهای کلیوی جلوگیری میکند.
این دارو از دسته داروهای دیورتیک است. دیورتیکها باعث تولید ادرار بیشتر شده و از این طریق نمک و آب اضافی را از بدن خارج میکنند.
موارد مصرف
از این دارو بهتنهایی یا همراه با سایر داروها برای کنترل فشارخون بالا استفاده میشود. برای کنترل فشارخون پزشک علاوه بر تجویز این دارو یا داروهای دیگر تغییرات در سبک زندگی را ضروری میداند.
این دارو جز دسته دیورتیکها است و با افزایش ادرار کلیهها را از شر آب و نمک غیرضروری خلاص میکند. به همین دلیل برای درمان ادم از هیدروکاروتیازید استفاده میشود.
ادم در واقع احتباس مایعات در بدن است. در برخی افراد مشکلات پزشکی مانند بیماری های قلبی، کلیوی و کبدی باعث احتباس مایع در بدن شده و در برخی دیگر مصرف داروهایی مانند استروژن و کورتیکواستروئید باعث بروز این عارضه میشود. در تمامی این موارد مصرف قرص هیدروکلروتیازید میتواند مفید باشد.
نحوه مصرف
مصرف دارو باید طبق دستورالعمل پزشک باشد. معمولا پزشک توصیه میکند صبحها همراه یا بدون غذا این دارو را استفاده کنید. دقت داشته باشید مصرف این دارو در شب باعث میشود برای ادرار کردن از خواب بیدار شوید. حداقل ۴ ساعت قبل از خواب باید این قرص را مصرف کنید.
برای تاثیر بهتر این دارو باید به طور منظم آن را مصرف کنید. فشارخون بالا در بیشتر افراد احساس بیماری ایجاد نمیکند. به همین دلیل زمانی که احساس خوبی دارید، بازهم باید به مصرف قرص ادامه دهید.
اگر برای کاهش کلسترول نیز دارو مصرف میکنید و داروهای شما از نوع رزینهای متصل به اسید صفراوی هستند (مانند کلستیرامین و کلستیپول) قرص هیدروکلروتیازید را حداقل ۴ ساعت قبل یا بعد این داروها استفاده کنید.
برای تنظیم فشارخون معمولا روزانه یک یا دو عدد قرص تجویز میشود. اما برای درمان ادم ممکن است پزشک مصرف آن را روزانه یا در روزهای خاصی از هفته تجویز کند.
عوارض جانبی
داروی هیدروکلروتیازید میتواند برخی عوارض جانبی را در افراد ایجاد کند. در صورت بروز عوارض جدی حتما با پزشک خود تماس بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عوارض جانبی این دارو میتوانید از مشاوره دارویی در دکترتو استفاده کنید.
برخی از عوارض جانبی رایج این دارو عبارتند از:
گرفتگی
تکرر ادرار
سردرد
ازدستدادن اشتها
کاهش علاقه به رابطه جنسی
مشکل در مدفوع
ریزش مو یا نازک شدن مو
ناتوانی در داشتن یا حفظ نعوظ
افزایش حساسیت پوست به نور خورشید
ازدستدادن توانایی جنسی
گرفتگی عضلات
قرمزی یا تغییر رنگ پوست
بیقراری
آفتابسوختگی شدید
ضعف
در صورت بروز عوارض زیر سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.
درد کمر، پا یا معده
مدفوع سیاه و قیری رنگ
خونریزی لثه
نفخ
تاول
خون در ادرار یا مدفوع
آبی شدن لبها و ناخنها
تاری دید
احساس سوزش، خارش یا بیحسی
درد یا سفتی قفسه سینه
لرز
ادرار کدر
عرق سرد
گیجی
یبوست
سرفه خونی
ترک روی پوست
مشکل در بلع
خشکی دهان
ضربان قلب نامنظم
تب
بوی نفس میوه مانند
تورم عمومی بدن
افزایش گرسنگی
حالت تهوع و استفراغ
خونریزی بینی
گلودرد
افزایش وزن
برای اطلاعات بیشتر در مورد این دارو، نحوه مصرف آن، دوز مصرفی یا تداخلات دارویی و عوارض آن بهتر است از دکتر داروساز راهنمایی بگیرید.
منبع: دکتر تو
عالی بود