تزریقات درمنزل اصفهان| خدمات پزشکی و پرستاری | ققنوس

خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل| 09132867163 | پزشک عمومی و متخصص | تزریقات وپانسمان|بخیه و کشیدن بخیه | سونداژ|NG TUBE| لوازم مصرفی بیمار مثل کپسول اکسیژن - تخت - تشک مواج - گلوکومتر - عصا واکر و...

تزریقات درمنزل اصفهان| خدمات پزشکی و پرستاری | ققنوس

خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل| 09132867163 | پزشک عمومی و متخصص | تزریقات وپانسمان|بخیه و کشیدن بخیه | سونداژ|NG TUBE| لوازم مصرفی بیمار مثل کپسول اکسیژن - تخت - تشک مواج - گلوکومتر - عصا واکر و...

تزریقات درمنزل اصفهان| خدمات پزشکی و پرستاری |  ققنوس

خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل شامل : پزشک عمومی و متخصص |تزریقات وپانسمان |کپسول اکسیزن |تخت|تشک مواج |گلوکومتر|عصا| واکرو کلیه لوازم مصرفی و غیر مصرفی... |مدیریت زخم های دیابتی و بستر| بخیه کردن و کشیدن بخیه |سونداژ مثانه ومجاری ادرار| NG Tube ||مراقبت از بیمار درمنزل وبیمارستان |گرفتن نمونه خون و ازمایش کرونا و ارسال به ازمایشگاه- تلفن هماهنگی 09132867163 و 09338726683

۵ مطلب در دی ۱۴۰۱ ثبت شده است

 

ملاتونین؛ کاربرد و نحوه مصرف، عوارض جانبی و تداخلات

 


قرص ملاتونین ، یک مکمل غذایی است.ملاتونین، اولین دارو برای درمان بی خوابی است که توسط آکادمی پزشکان خانواده امریکا (AAFP) معرفی شد.

این دارو نسبتا امن بوده و کمترین خطر و عارضه جانبی را بهمراه دارد. مطالعات درمورد اثربخشی مکمل ملاتونین برای درمان بی خوابی متفاوت بوده است اما نتیجه یک فراتحلیل نشان داد افرادی که قرص ملاتونین مصرف می کردند، به طور متوسط 7 دقیقه زودتر به خواب می رفتند و خواب آنها 8 دقیقه بیشتر به طول می انجامید و حتی کیفیت خواب آنها بهتر از افرادی بود که دارونما را دریافت کردند. دوزهای مصرفی، نتایج و کیفیت مطالعه در بین کارآزمایی ها متفاوت بود.

 

کاربردهای قرص ملاتونین

 


بی خوابی اولیه (بی خوابی ناشی از دلایل ثانویه)
بی خوابی مرتبط با سن
بی خوابی ناشی از هواپیمازدگی
کار شیفتی
آسیب مغزی بعد از تروما
اختلالات تحلیل عصب

اگرچه توصیه های رسمی در این زمینه وجود ندارد اما پژوهش ها نقش ملاتونین در درمان بیماری های سرطان، بیماری های متابولیکی، بیماری های قلبی-عروقی، اختلالات تحلیل عصب، بیماری های گوارشی (GI)، اختلالات روحی-روانی، سندروم درد، نقص قدرت باروری مورد بررسی قرار داده است.

 

مکانیسم عمل قرص ملاتونین

 


ملاتونین درون زا، هورمونی است که به طور طبیعی توسط بدن تولید می شود و عمدتا در غده پینه آل ساخته و ترشح می شود. تولید ملاتونین با تریپتوفان آغاز می شود که بواسطه یک مسیر چندمرحله ای در سایر بخش های مغز به سرتونین تبدیل می شود. مقداری از سرتونین تولید شده به سمت غده پینه آل هدایت می شود و درهمین جا طی یک فرایند چرخه ای وابسته به نور به ملاتونین تبدیل می شود. تبدیل سرتونین به ملاتونین توسط SCN هیپوتالاموس کنترل می شود که SCN هماهنگ کننده ریتم شبانه روزی بدن است. اطلاعات در مورد شرایط نور و تاریکی از شبکیه در امتداد مجرای رتینوهیپوتالاموس به SCN ارسال می شود. SCN نیز سیگنال ها را از طریق سیستم عصب سمپاتیک به گره عصبی فوق رحمی ارسال می کند که این سیگنال ها نیز به درون غده پینه آل وارد می شوند.

 

تحریک سمپاتیکی غده پینه آل باعث بیش تنظیمی تولید آنزیم آریل آلکیلامین ان-استیل ترانسفراز (AA-NAT) می شود. عملکرد آنزیم AA-NAT در تبدیل سرتونین به ان-استیل-سرتونین، مرحله محدودکننده میزان تشکیل ملاتونین است. سپس این واسطه به ملاتونین تبدیل می شود. مطالعات نشان دادند که جراحی و برداشت گره عصبی فوق رحمی یا SCN در موش، فعالیت آنزیم AA-NAT را متوقف می کند و الگوی ترشح ریتمی ملاتونین را از بین می برد که این، چرخه خواب-بیداری را بهم می ریزد.

 

عملکرد ملاتونین درون زا

 


هدف ملاتونین و نقش آن در تقویت خواب است. ملاتونین از غده پینه آل به درون سومین بطن و از آنجا نیز به سیستم گردش خون هدایت می شود. ملاتونین از طریق تعامل با SCN هیپوتالاموس و شبکیه که هردو خواب را تقویت کرده و مانع ورود سیگنال های تقویت کننده بیداری از طریق تعامل با گیرنده های MT1 و MT2 می شوند، در تنظیم چرخه خواب-بیداری نقش خود را ایفا می کند.

 

میزان مصرف قرص ملاتونین

 


مکمل ها عموما ایمن و بی خطر بوده و میزان مصرف آنها توسط سازمان غذا و دارو تنظیم نمی شود. با این حال نگرانی هایی نسبت به مصرف میزان دقیق مکمل هایی مثل ملاتونین وجود دارد. نتیجه تحلیل یک مطالعه روی 31 مکمل ملاتونین نشان داد که میزان دقیق ملاتونین از 83 تا 478درصد متفاوت است. تعیین دقیق دوز مکمل کار دشواری است لذا با استفاده از کارآزمایی های مختلف می توان کارآمدی و اثربخشی دوزها را تعیین کرد. یکی از روش ها برای مطمئن شدن از دوز دقیق مکمل ها، جستجوی مکمل هایی است که مورد تایید سازمان داروی امریکا که یک سازمان مستقل غیرانتفاعی است، می باشد. جستجوی مکمل ها با نشان "USP verified" می تواند به تضمین کیفیت و دوز مکمل ها کمک کند.
فرمولاسیون شامل سریع بازشونده، پیوسته رهش و ترکیبی از پیوسته رهش و بازشونده طولانی است.

 

دوز قرص ملاتونین

 


از آنجایی که سازمان غذا و دارو (FDA) مسئول تنظیم دوز ملاتونین به عنوان یک دارو نیست لذا دوز موثر آن هنوز مشخص نشده است. دوزی که در مطالعات مورد استفاده قرار گرفته از 0.1 تا 10 میلی گرم متغیر بوده که تا 2 ساعت قبل از خواب مصرف می شود. میزان ماندگاری بسته به نوع فرمولاسیون، 1 تا 2 ساعت است. میزان دسترسی بسته به نوع فرمولاسیون و دوز، دسترسی به این مکمل حدود 1 تا 74 درصد است.

 

عوارض جانبی قرص ملاتونین

 


90 درصد ملاتونین در کبد عمدتا توسط آنزیم CYP1A2 تجزیه می شود. ملاتونین بواسطه عملیات هیدروکسیلاسیون به 6-هیدروکسی ملاتونین تبدیل می شود و سپس با سولفوریک اسید یا گلوکورنیک اسید آمیخته می شود و از طریق ادرار دفع می شود. مقدار ناچیزی از آن نیز از طریق مدفوع دفع می شود. ملاتونین یک مکمل نسبتا غیرسمی است، گرچه برخی عوارض جانبی خفیف مربوط به دوزهای بالا و فرمول های پیوسته رهش گزارش شده است.

این عوارض شامل خواب آلودگی، چرت زدن، سردرد و تهوع است. هیچ شواهدی، تحمل پذیری افراد نسبت به ملاتونین را نشان نمی دهد.

 

تداخلات قرص ملاتونین

 


بارداری و شیردهی:

مصرف ملاتونین به زنان باردار یا شیرده بدلیل نبود شواهد کافی در مورد ایمن و بی خطر بودن ملاتونین توصیه نمی شود.


بیماران کلیوی:

بدلیل خطر عوارض جانبی ناشی از ناتوانی در دفع ملاتونین، به بیماران کلیوی و دیالیزی توصیه می شود که نسبت به مصرف مکمل ملاتونین احتیاط کنند.
بیماری هپاتیت:

به بیماران با نارسایی کبدی بدلیل ناتوانی در تجزیه ملاتونین توصیه می شود که در مصرف مکمل ملاتونین احتیاط کنند. مطالعات بیشتری در مورد اثرات و مزایای این مکمل موردنیاز است.


بیماری های خودایمن:

به بیماران با بیماری های خودایمنی مثل آرتریت روماتوئید یا پیوند اعضا توصیه می شود که در مصرف مکمل ملاتونین احتیاط کنند. ملاتونین، عملکرد سیستم ایمنی را بواسطه تولید اینترلوکین های IL-1, IL-2,IL-6,IL-12 و اینترفرون گاما، T helper ، سلول های سیتوتوکسیک T، شکل اولیه سلول B و شکل اولیه سلول T تحریک می کند. اهمیت بالینی این اثر هنوز مشخص نشده است.

منبع: پوراطب

 

لطفا 

نقطه نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

از بقیه مطالب آموزنده و به روز سایت ما درقسمت بایگانی بازدید بعمل آورید

 

تزریقات و پانسمان و خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل اصفهان
۲۲ دی ۰۱ ، ۲۰:۵۶ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر


ویتامین C و ۱۲ خوراکی قوی‌تر از پرتقال

 

 

 


مصرف ویتامین C نمی تواند از سرماخوردگی پیشگیری کند، اما افزایش مواد مغذی ای که به بدن می رسانید می تواند مدت زمان و شدت علایم بیماری را کاهش دهد.

 هر بار که یک لیوان آب پرتقال می نوشید، ممکن است باعث بهبودی درعملکرد بدن تان شوید. با این که مطالعات نشان می دهند، مصرف ویتامین C نمی تواند از سرماخوردگی پیشگیری کند، اما افزایش مواد مغذی ای که به بدن می رسانید می تواند مدت زمان و شدت علایم بیماری را کاهش دهد. مرکبات بر خلاف شهرتی که در غنی بودن ویتامین C دارند (69.7 میلی گرم در یک پرتقال متوسط) میزان ویتامین C آنها نسبت به بسیاری از میوه ها و سبزیجات دیگر کمتر است.

برای رساندن حداکثر ویتامین C به بدن تان این 12 سوپر فودی که در ادامه مقاله معرفی می نماییم را استفاده کنید.


ویتامین C در فلفل چیلی

 

نصف لیوان فلفل چیلی خرد شده، 107.8 میلی گرم ویتامین C دارد. به علاوه، محققان دانشگاه بوفالو متوجه شدند که کپسایسین (capsaicin)، ماده ای که باعث تند شدن فلفل چیلی می شود، در کاهش درد عضلانی و مفصلی موثر است.

 

ویتامین C در فلفل دلمه قرمز

 

یک لیوان فلفل قرمز خرد شده، حاولی تقریبا سه برابر ویتامین C موجود در پرتقال است، 190 میلی گرم. همچنین فلفل دلمه قرمز منبع غنی ویتامین A است که سلامت چشم را بهبود می دهد.

 

ویتامین C در فلفل دلمه سبز

 

یک لیوان فلفل دلمه سبز خرد شده کمتر از خواهر شیرین ترش ویتامین C دارد، 120 میلی گرم. ولی با این وجود، حاوی 200 درصد مقدار مورد نیاز توصیه شده روزانه برای شماست. فلفل دلمه سبز همچنین منبعی غنی از فیبر است.


ویتامین C در کلم کیل

 

علاوه بر محتوای دو برابر ویتامین E مورد نیاز روزانه و 7 برابر ویتامین K مورد نیاز روزانه، یک لیوان کلم کیل، حاوی 80.4 میلی گرم ویتامین C است. این نیروگاه مواد مغذی مقدار قابل توجهی مواد معدنی و اسیدهای چرب برای بدن تان فراهم می کند.


ویتامین C در کلم بروکلی

 

این عضو خانواده کلم حاوی 132 میلی گرم ویتامین C به علاوه مقدار زیادی فیبر پر کننده بوده و در هر سرو فقط 30 کالری دارد. به علاوه، تحقیقات نشان داده اند که بروکلی می تواند خواص ضد سرطان داشته باشد.


ویتامین C در پاپایا

 

تحقیقات نشان می دهند که، پاپایا می تواند به پاک کردن سینوس ها، روشن کردن پوست و تقویت استخوان هایتان کمک کند. یک سرو یک لیوانی از آن، 88.3 میلی گرم ویتامین C دارد.


ویتامین C در توت فرنگی

یک لیوان از آن حاوی 84.7 میلی گرم ویتامین C است، به علاوه، مقدار کافی اسید فولیک و سایر ترکیباتی که برای بهبود سلامت قلب مفید هستند. یکی دیگر از فواید غیرمنتظره توت فرنگی این است که به طور طبیعی دندان هایتان را سفید می کنند.


ویتامین C در گل کلم

 

چه کبابش کنید، چه بخار پز یا پوره، خوردن یک گل کلم کوچک، 127.7 میلی گرم ویتامین C دارد، به علاوه 5 گرم فیبر و 5 گرم پروتئین.


ویتامین C در کلم بروکسل

 

این کلم های کوچک سرشار از فیبر و فیتونوترینت (phytonutrients) هایی هستند که از سرطان پیشگیری می کنند و نیازی به ذکر نیست که 74.8 میلی گرم ویتامین C دارند. اگر به خاطر مزه تلخ شان از خوردن آن ها صرف نظر می کنید با کباب کردن شان به صورت طبیعی تلخی شان را از بین ببرید.


ویتامین C در آناناس

 

علاوه بر 78.9 میلی گرم ویتامین C، آناناس حاوی بروملین (bromelain) است، یک آنزیم گوارشی که به تجزیه خوراکی ها و کاهش نفخ کمک می کند. بروملین به عنوان یک ضد التهاب طبیعی هم کار می کند و می تواند بعد از یک ورزش سنگین به بهبود سریع تر شما کمک کند.


ویتامین C در کیوی

 

یک سرو کیوی ( حدود 2 عدد )، 137.2 میلی گرم ویتامین C دارد. این میوه غنی از پتاسیم و مس است.


ویتامین C در انبه

 

با مصرف این میوه گرمسیری، 122.3 میلی گرم ویتامین C به بدن می رسانید. انبه همچنین منبعی غنی از ویتامین A است که مانند ویتامین C نقشی کلیدی در سیستم ایمنی و سلامت چشمان تان بازی می کند.

step to health

 

لطفا 

نقطه نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

از بقیه مطالب آموزنده و به روز سایت ما درقسمت بایگانی بازدید بعمل آورید

 

 

تزریقات و پانسمان و خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل اصفهان
۲۰ دی ۰۱ ، ۱۰:۴۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر


خطرناک‌ترین ویروس‌ها برای انسان کدام است؟

 


ویروس‌ها عامل اصلی ایجاد عفونت‌ها در جهان هستند که انواع مختلفی از بیماری‌ها را ایجاد می‌کنند.از آنجایی که تنها راه تکثیر ویروس حمله به سلول‌های سیستم ایمنی بدن است،بنابراین این ذرات ریز به عنوان انگل‌های درون سلولی در نظر گرفته می‌شوند.

اگرچه طیف‌های گسترده و دسته بندی‌های گوناگونی از آنها وجود دارد،اما تعدادی از آن‌ها به‌دلیل این‌که عوارض شدید در بدن ایجاد می‌کنند،در دسته خطرناک‌ترین ویروس‌ها طبقه بندی می‌شوند.

 

 

عفونت‌های مادرزادی:

ویروس‌هایی که در دوران بارداری برای انسان خطرناک هستند

 

برخی از عفونت‌ها به‌دلیل این‌که در رشد طبیعی جنین اختلال ایجاد می‌کنند،در دوران بارداری خطرناک تلقی می‌شوند.به همین ترتیب،انتقال ویروس در حین زایمان خطراتی را برای نوزاد به همراه دارد.از جمله عوامل ایجاد کننده این عفونت ها،ویروس‌هایی هستند که باعث ایجاد اتفاقات زیر می‌شوند:

سقط جنین

مرگ جنینم

زایمان زودرس

وزن کم نوزاد هنگام تولد

ناهنجاری های مادرزادی

علم پزشکی معمولاً این عفونت‌ها را تحت نام اختصاری TORCH دسته‌بندی می‌کند که شامل عوامل اصلی بیماری‌های واگیر نوزادی است.انجام سرولوژی برای تعیین وجود عفونت های TORCH در دوران بارداری رایج است.

 

در این‌جا به ۹ ویروس خطرناک برای انسان اشاره می‌کنیم

 

۱.ویروس سرخجه

سندروم سرخجه مادرزادی یک بیماری شدید است که در آن،اندام‌های نوزاد نقص دارند اما در صورت اقدام به موقع برای درمان،این بیماری قابل پیشگیری است.در میان رایج ترین تغییرات موجود در اندام‌های جنین،موارد زیر شرح داده شده است:

ناشنوایی

میکروسفالی

میکروفتالمی

آب مروارید مادرزادی

ناهنجاری های قلبی

بالاترین میزان خطر ابتلای مادر به ویروس سرخجه در سه ماهه اول بارداری است اما با این حال،این بیماری در مراحل بعدی رشد جنین بی ضرر تلقی نمی‌شود.

 

 

۲.سیتومگالوویروس (CMV)

اگرچه CMV علت اصلی عفونت مادرزادی است اما اثرات آن به این بستگی دارد که در کدام دوره بارداری این ویروس وارد بدن شده است.به‌طور کلی،وجود این ویروس در بارداری خطرناک تلقی می شود،زیرا می تواند منجر به ایجاد نقایص عصبی قابل توجهی شود که شامل موارد زیر است:

درجات مختلف کم شنوایی

تاخیر در رشد روانی حرکتی

اختلالات بینایی

فلج مغزی

صرع

 

۳.هرپس سیمپلکس،ویروسی خطرناک برای نوزادان

 

ویروس هرپس سیمپلکس علی‌رغم این‌که نادر است اما به‌دلیل نقش مهمی که در ایجاد عفونت‌های کشنده دارد،ویروس بسیار خطرناکی است.بیش از نیمی از نوزادانی که در معرض این ویروس قرار می گیرند،در نتیجه عفونت سیستم عصبی مرکزی،بی‌قراری شدید دارند.تحقیقات نشان داده است که اقدام به‌موقع برای درمان،میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس را کم می‌کند درمان ضد ویروسی مرگ و میر مرتبط با این عفونت مادرزادی را کاهش می دهد.با این وجود،این بیماری ها بسیار نادر هستند و می‌توان اقدامات پیشگیرانه را برای کاهش خطر سرایت این بیماری انجام داد اما هنوز جمعیت هایی در برابر این ویروس های کشنده آسیب پذیر هستند.

 

 

۴.هاری

 

هاری ویروسی است که از طریق تماس با بزاق فرد بیمار به انسان منتقل می شود.این ویروس معمولا از طریق گزش یا گاز گرفتن به انسان منتقل می‌شود.اگرچه این ویروس در سراسر جهان پخش شده است،اما بیشتر موارد در آفریقا و آسیا متمرکز شده است.منشا اصلی این ویروس‌های خطرناک خفاش‌ها و روباه‌ها هستند،اما سگ‌ها و گربه‌ها آن را به انسان منتقل می‌کنند.ویروس هاری آن‌قدر خطرناک است که اگر عوارض عصبی آن شروع شود،تقریبا هیچ شانسی برای بهبود وجود ندارد.بنابراین برای این‌که از این بیماری جلوگیری شود،واکسیناسیون سیستماتیک حیوانات خانگی لازم است

 

۵.ابولا

 

ویروس دیگری که منشا آن انسانی نیست،ابولا است که از طریق دستگاه گوارش انسان تکثیر می‌شود که درنتیجه باعث نارسایی چند عضوی می شود.این عوارض باعث مرگ۵۰ درصد بیماران مبتلا به ابولا شده است.همچنین این ویروس باعث شیوع چندین بیماری در آفریقا شده که بررسی های بعدی توانسته است اولین مورد عفونت را در اکثر این بیماری‌ها مشخص کند.با این حال،هنوز علت اصلی این بیماری مشخص نشده و جستجو برای واکسن علیه ابولا در حال انجام است.

 

۶. ویروس ماربورگ

 

ویروس ماربورگ مثل ابولا به خانواده فیلوویروس‌ها تعلق دارد و عوارض مشابهی را دردستگاه گوارش ایجاد می‌کند.نکته قابل تامل این است که موارد مرگ و میر بر اثر ابتلا به این ویروس حدود ۹۰ درصد است.چندین نمونه اولیه واکسن در حال حاضر در مراحل مختلف تحقیقاتی هستند و اگرچه نتایج امیدوارکننده به نظر می رسد اما مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

 

۷.ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)

 

این ویروس شایع ترین عفونت مقاربتی (STI) در جهان است که ممکن است از طریق تجویز واکسن قابل پیشگیری باشد.بیش از ۱۷۰ نوع ژنوتیپ مختلف از این ویروس وجود دارد که برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.با این حال، برخی دیگر معمولاً مورد توجه قرار نمی گیرند زیرا عوارض بالینی واضحی ایجاد نمی کنند ولی همین ویروس‌ها سروتیپ‌های مختلفی دارند که در ایجاد سرطان دهانه رحم نقش مهمی ایفا می‌کنند.در این میان،سروتیپ ۱۶ و ۱۸ برجسته هستند،زیرا اغلب در ضایعات پیش ساز سرطان دهانه رحم وجود دارند.بنابراین تشخیص زودهنگام تغییرات سلولی حاکی از عفونت از طریق سیتولوژی دوره‌ای لازم است.

 

8- هپاتیت بی  و  هپاتیت  سی:

چرا آنها را ویروس های خطرناک می دانند؟

 

ویروس‌های هپاتیت بی و سی مانند ویروس HPV جزو عفونت‌های مقاربتی محسوب می‌شوند و هر دو عامل در ایجاد سرطان کبد که چهارمین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان است،دخیل هستند.توجه به این نکته مهم است که برنامه های واکسیناسیونی وجود دارد که به طور موثر از عفونت هپاتیت بی جلوگیری می کند.همچنین درمان‌های ضد ویروسی هم وجود دارد که می‌تواند از پیشرفت سیروز در عفونت‌های مزمن هپاتیت سی جلوگیری کند و در نتیجه بروز این کارسینوم را کاهش دهد.سیروز یک مرحله پس از عفونت است که می تواند به ایجاد سرطان کبد کمک کند.

 

۹.خانواده کروناویروس: علل هشدارهای جهانی

 

اگرچه کروناویروس‌ها از دهه ۱۹۷۰ به عنوان عامل بیماری‌های خفیف در انسان شناخته شده‌اند،اما در طول قرن بیست و یکم آنها عامل اصلی برخی هشدارهای اپیدمیولوژیک در سراسر جهان بودند.در سال ۲۰۰۲،SARS-CoV-1 به وجود آمد که باعث ایجاد سندرم حاد تنفسی(SARS) شد و تقریباً ۱۰۰۰۰ نفر در ۳۲ کشور مختلف به این بیماری مبتلا شدند.سپس، در سال ۲۰۱۲،MERS-CoV در عربستان سعودی ایجاد شد که نتیجه آن،ابتلای بیش از ۲۵۰۰ نفر را در ۲۷ کشور شد.در سال ۲۰۱۹ در چین،کووید-۱۹ ظاهر شد و با توجه به این‌که این ویروس از طریق ترشحات تنفسی مثل سرفه خیلی راحت به افراد دیگر منتقل می‌شد،باعث شد که این بیماری به سرعت در تمام قاره ها گسترش یابد.در نهایت در ماه مارس ۲۰۲۰ از سوی سازمان بهداشت جهانی،کرونا به‌عنوان یک بیماری واگیردار اعلام شد

 

سایر ویروس های خطرناک

 

 

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF):

 

این بیماری ناشی از نایروویروس است که منشا اصلی انتقال آن نیش کنه آلوده است.میزان کشندگی این ویروس بین ۳ تا ۳۰ درصد است.

 

تب هموراژیک بولیوی:

 

این بیماری توسط ویروس ماچوپو ایجاد می‌شود.ناقل آن یک جونده است و این ویروس بر جمعیت های شمال بولیوی تأثیر می گذارد.میزان کشندگی آن به ۲۰ درصد است.

 

ویروس Junín: 

این ویروس باعث تب هموراژیک آرژانتین می‌شود که در مناطق روستایی این کشور شایع است.درصد کشندگی این ویروس بین ۱۰ تا ۲۰ درصد متغیر است.

 

 

تا‌ریخ : ۲ ژانویه ۲۰۲۲

منبع :step to health

 

لطفا 

نقطه نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

از بقیه مطالب آموزنده و به روز سایت ما درقسمت بایگانی بازدید بعمل آورید

 

تزریقات و پانسمان و خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل اصفهان
۱۷ دی ۰۱ ، ۱۷:۳۵ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر


تفاوت های سینوزیت با سرماخوردگی را بهتر بشناسید

 

بیماری سینوزیت

 


 از آنجایی‌ که عموماً زمستان با افزایش سرماخوردگی و سایر عفونت‌های تنفسی همراه است، بسیاری از مردم تصور می‌کنند هوای سرد عامل ایجاد مشکلات سینوسی در زمستان است؛ درحالی‌که زمستان به‌خودی‌خود باعث ایجاد مشکلات سینوسی نمی‌شود بلکه مقصر واقعی عود کردن سینوزیت در زمستان، میکروب‌ها هستند، به‌ویژه ویروس‌هایی که ما را بیمار می‌کنند مانند ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا.

 

چطور سینوزیت را از سرماخوردگی تشخیص دهیم؟

 

 

تفاوت بین سرماخوردگی معمولی و سینوزیت اغلب مبهم است زیرا هردوی این بیماری‌ها در ابتدا علائم و نشانه‌های مشابهی دارند اما ازآنجایی‌که سرماخوردگی درمان خاصی ندارد و معمولاً باید ۷ تا ۱۰ روز دوره خود را طی کند و برخلاف آن، سینوزیت اگر درمان نشود می‌تواند پیشرفت کند و عوارض بیشتری برای سلامتی ایجاد کند، باید بدانیدکه چگونه سینوزیت را از سرماخوردگی تشخیص دهیم.

 

در حالی‌ که التهاب سینوس ممکن است بیشتر در ماه‌های بهار و تابستان به دلیل آلرژی‌های فصلی رخ دهد، افراد زیادی هستند که در تمام طول سال از سینوزیت رنج می‌برند و برای برخی، علائم سینوس در زمستان افزایش می‌یابد. تعدادی از عوامل وجود دارد که می‌تواند سینوس‌ها را تشدید کند و باعث شعله‌ور شدن سینوس در زمستان شود.

 

میکروب‌ها چگونه باعث بروز مشکلات سینوسی در زمستان می‌شود؟

 

 

کاری که هوای سرد می‌تواند انجام دهد کمک به ایجاد شرایط محیطی برای رشد ویروس‌ها است؛

 

برخی عوامل که منجر به رشد میکروب‌ها و درنتیجه بروز مشکلات سینوسی در زمستان می‌شوند، عبارت‌اند از:

 

هوای خشک:

 

به گزارش مؤسسه ملی تحقیقات سلامت، ویروس آنفولانزا از طریق هوای خشک بیرون (که در اثر سرما ایجاد می‌شود) و هوای خشک داخل خانه (که در اثر گرما ایجاد می‌شود) راحت‌تر حرکت می‌کند. درنتیجه هوای سرد و بسته نگه‌داشتن پنجره‌ها در طول ماه‌های زمستان نیز ممکن است بر روی سینوس‌ها تأثیر بگذارد زیرا میزان تهویه و جریان هوای تازه را در خانه کاهش می‌دهد.

 

سیستم گرمایشی:

 

سیستم گرمایش داخلی مانند بخاری و شومینه می‌توانند با خشک‌کردن سینوس‌ها و آسان‌تر شدن ابتلا به عفونت سینوس، بینی را تحریک کنند یا اگر قبلاً سینوس مزمن داشته باشید، علائم را تشدید می‌کنند.

 

تضعیف سیستم ایمنی بدن:

 

ازآنجایی‌که ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا بیشتر در ماه‌های زمستان دیده می‌شوند، هوای سرد می‌تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شود. همچنین ویروس‌ها به غشای مجرای بینی حمله می‌کنند و باعث التهاب و احتقان می‌شوند که این امر می‌تواند منجر به عفونت سینوسی شود.

به‌طور خلاصه، هوای سرد دلیل اصلی مشکلات سینوسی زمستانی نیست، اما می‌تواند اثرات دیگری بر بدن داشته باشد و ابتلا به ویروس را آسان‌تر کند. به‌عنوان‌مثال، اگر سؤال کنید که "آیا هوای سرد می‌تواند باعث گلودرد شود؟" بابد بگوییم بله! هوای سرد می‌تواند گلو را خشک کرده و باعث تحریک شدید شود. همچنین اگر به دلیل سرماخوردگی یا آبریزش بینی از طریق دهان نفس می‌کشید، این می‌تواند احتمال ابتلا به گلودرد را افزایش دهد. بااین‌حال، برخلاف عفونت، گلودرد ناشی از سرما می‌تواند به‌سرعت برطرف شود.

 

سینوزیت نتیجه آلرژی است

 

 

افراد مبتلا به سینوزیت علائمی شبیه سرماخوردگی مانند گرفتگی یا آبریزش بینی، گلودرد، از دست دادن بویایی و چشایی، سردرد، تب و خستگی را تجربه می‌کنند. علاوه بر این، آن‌ها اغلب با درد و فشار صورت و بوی بددهان دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

سینوزیت اغلب نتیجه عفونت ناشی از سرماخوردگی یا آلرژی است. سایر محرک‌ها عبارت‌اند از پولیپ بینی، انحراف تیغه بینی، ضربه به‌صورت، اختلالات سیستم ایمنی و تومورها. با توجه به علائم مشترک سرماخوردگی و سینوزیت، طبیعی است که این دو بیماری با هم اشتباه گرفته شوند - اما همچنان تفاوت‌های قابل‌توجهی وجود دارد.

قبل از اینکه به نحوه تمایز بین سینوزیت زمستانی و سرماخوردگی بپردازیم، باید توجه داشته باشیم که دو نوع سینوزیت وجود دارد: حاد و مزمن.

سینوزیت حاد یک عفونت سینوسی است که حدود ۱۰ روز طول می‌کشد.

سینوزیت مزمن زمانی رخ می‌دهد که علائم بیش از ۶ هفته ادامه داشته باشند. سرماخوردگی نیز حدود ۱۰ روز طول می‌کشد؛ بنابراین درحالی‌که تشخیص تفاوت بین سینوزیت سرماخوردگی و مزمن به‌سادگی با طول مدت بیماری آسان است، باید به علائم خود توجه کنید تا تفاوت بین سینوزیت سرماخوردگی و حاد را تشخیص دهید.

همان‌طور که قبلاً گفته شد، سرماخوردگی و سینوزیت علائم بسیاری دارند اما برخی علائم سینوزیت زمستانی بیشتر از علائم سرماخوردگی و آنفولانزا است.

برای سینوزیت زمستانی، این موارد شامل فشار سینوسی، درد، ترشح غلیظ زرد یا سبز، کاهش توانایی بویایی، سردرد، تهوع سینوزیت و درد در دندان‌ها و فک می‌شود.

برای سرماخوردگی (و حتی آنفولانزا)، این موارد شامل گلودرد، آبریزش بینی، عطسه و سرفه است.

باید توجه داشت که برخی از شرایط، مانند داشتن آلرژی، آسم یا عفونت تنفسی، می‌تواند افراد را مستعد ابتلا به عفونت‌های مزمن سینوسی کند و مهم است که این بیماران برای بررسی علت و نه‌فقط علائم سینوزیت مورد بررسی قرار گیرند.

 

اهمیت روش درمان

 

درمان عفونت‌های حاد و مزمن سینوسی شامل خود مراقبتی، داروهای بدون نسخه و نسخه‌ای و جراحی سینوس در صورت لزوم برای بزرگ‌گردن دهانه سینوس‌ها یا رسیدگی به سایر مسائل آناتومیکی است.

همچنین پزشک ممکن است ترکیبی از داروهای بدون نسخه و تجویزی را توصیه کند، از جمله:

 

آنتی‌بیوتیک‌ها

ضد احتقان‌ها

مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن

اسپری بینی استروئیدی

شستشوی بینی با نمک

به توصیه متخصصان، باید مراقب باشیم که عفونت‌های ویروسی را با آنتی‌بیوتیک‌ها که فقط روی عفونت‌های باکتریایی کار می‌کنند، درمان نکنیم تا از ایجاد باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک جلوگیری کنیم.

 

برای تسکین عفونت سینوسی چه‌کاری می‌توانم انجام دهم؟

 

 

-برای کمک به کاهش درد، یک کمپرس گرم روی صورت خود قرار دهید.

- با قرار دادن حوله روی سر و خم کردن سر روی یک‌کاسه یا سینک پر از آب داغ، بخار را تنفس کنید تا بخار، احتقان را از بین ببرد.

-داخل بینی را با آب نمک بشویید.

-با استفاده از اسپری ضد حساسیت، مجاری بینی را مرطوب نگه‌دارید.

-هیدراته بمانید.

-با استفاده از دستگاه بخور یا مرطوب‌کننده، هوای داخل خانه را مرطوب کنید.

 

وقتی عفونت سینوسی از بین نمی‌رود چه باید بکنم؟

 

 

اگر علائم بعد از ۱۰ روز بهبود نیافت یا اگر بیش از سه یا چهار روز تب مداوم ادامه داشت، به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. همچنین اگر سابقه سینوزیت حاد مکرر یا سینوزیت مزمن دارید، برای ارزیابی و درمان به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

 

چگونه از عفونت سینوسی پیشگیری کنیم؟

 

 

یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از سینوزیت مزمن، جلوگیری از عفونت اولیه است. برای این امر، لازم است به نکات زیر توجه کنید:

-دست‌های خود را مرتب با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید و اگر آب و صابون در دسترس نیست، از ضدعفونی‌کننده دست استفاده کنید.

-از افراد مبتلابه سرماخوردگی، آنفولانزا یا سایر بیماری‌های تنفسی دوری‌کنید.

-سیگار را ترک کنید یا اگر کسی سیگار می‌کشد از او فاصله بگیرید.

منبع: ایرنا

 

لطفا 

نقطه نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

از بقیه مطالب آموزنده و به روز سایت ما درقسمت بایگانی بازدید بعمل آورید

تزریقات و پانسمان و خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل اصفهان
۱۰ دی ۰۱ ، ۰۱:۳۴ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

 

اگر زانودردتان این نشانه ها را دارد مایع مفصلی شما کاهش یافته است

 

مایع مفصلی زانو

 


مایع سینوویال که به دلیل افزایش سن کاهش می‌یابد، می‌تواند به مشکل زانودرد کمک کند

 

 کاهش مایعات مفصلی می‌تواند باعث زانو درد شود.

به این ترتیب احساس گیرکردن در زانو، آب شدن غضروف، کلسیفیکاسیون و محدودیت حرکت در فرد دیده می‌شود

در اینجا به ۵ نوع از بهترین غذا‌های افزایش دهنده مایعات مفصلی بدن اشاره می‌کنیم.

 

مایع مفصلی چیست؟

 

 

مایعات موجود در مفصل زانو به عنوان روان کننده‌های طبیعی عمل و تحرک ما را فراهم می‌کنند. نام این مایع، سینوویال است.

در صورت کاهش مایعات، مشکلات سلامتی مانند درد شدید، کلسیفیکاسیون، آرتروز، صدا در زانو، آب شدن غضروف زانو، منیسک، تورم و درد یکی پس از دیگری ایجاد می‌شوند.

 

چرا مایع مفصلی کاهش می‌یابد؟

 

 

یکی از شرایطی که باعث کاهش ترشح مایع سینوویال می‌شود، بار وارده به مفصل است.

در شرایطی مانند کار کردن پشت میز یا محبوس شدن در تخت، زانو کمتر تحت فشار قرار می‌گیرد.

اگر مفصل زانو به اندازه کافی کار نکند، پس از مدتی کاهش تولید مایع مفصل زانو رخ می‌دهد. در نتیجه استفاده ناکافی از مفصل زانو، درد و محدودیت حرکتی در زانو ایجاد می‌شود. با این حال زانو‌ها گاهی می‌توانند در اثر حرکت زیاد هم مایعات خود را از دست بدهند.

زمانی که مفصل زانو برای مدت طولانی و بیش از حد استفاده می‌شود، به مایع مفصلی بیشتری نیاز دارد. بدن انسان تا حدی می‌تواند این وضع را تحمل کند. اگر استفاده بیش از حد از مفصل زانو ادامه یابد، مایع مفصلی پس از مدتی کافی نخواهد بود. استفاده زیاد از مفصل زانو نیز باعث از دست رفتن مایعات در زانو می‌شود.

 

چگونه می‌توان از کاهش مایعات در زانو جلوگیری کرد؟

 

 

برای کاهش از دست دادن مایعات، برخی از مواد غذایی می‌توانند به ما کمک کنند. در ادامه مقاله ما لیست این مواد غذایی مهم را فهرست کرده ایم.

 

مواد غذایی که می‌توانند سبب افزایش مایعات مفصلی شوند

 

 

 

 غذا‌های حاوی ژلاتین

 

 

ژلاتین حیوانی که با غذا مصرف می‌شود با افزایش سنتز بافت‌های کلاژن در بدن ما غضروف و بافت‌های هم بند را تقویت می‌کند. از این نظر، افزودن مقدار زیادی ژله، ژلاتین و ویتامین C به غذاهایمان می‌تواند نقش مفیدی در حفظ و ترمیم غضروف و ترمیم بافت داشته باشد.

 

منابع کلسیم

 

 

کلسیم برای استخوان‌های قوی ضروری است. کلسیم، ضروری‌ترین ماده معدنی برای سلامت استخوان است.

گروه سنی ۲۰-۱۰ سال باید به میزان ۱۳۰۰-۱۲۰۰ میلی گرم در روز،

گروه سنی ۲۰ تا ۵۰ سال با ۱۰۰۰ میلی گرم در روز

و بالای ۵۰ سال به میزان ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف کنند.

 

محصولات لبنی، انواع پنیر، سویا، سبزیجات برگ سبز و دانه‌ها را می‌توان به عنوان منابع کلسیم ترجیح داد.

 

آب استخوان

 

 

آبگوشت استخوان با محتوای اسید‌های آمینه ضروری مانند گلیسین، پرولین و آرژنین منبع عالی کلاژن است. افزودن آب استخوان به رژیم غذایی خود هر از گاهی برای جایگزینی کاهش کلاژن در بدن ایده آل است. با این حال، اگر کلسترول و بیماری‌های قلبی - عروقی دارید، باید مراقب باشید.

 

سفیده تخم مرغ

 

 

سفیده تخم مرغ یکی از بهترین منابع کلاژن محسوب می‌شود؛ زیرا حاوی اسید‌های آمینه دیگری از جمله گلیسین و پرولین است که کلاژن را تشکیل می‌دهند. برای سلامت استخوان‌ها و مفاصل، باید مراقب باشید که سفیده تخم مرغ را در صبحانه از دست ندهید.

 


میوه‌های قرمز رنگ مانند توت فرنگی، تمشک، توت سیاه، توت سیاه و زغال اخته ذخیره‌ای از ویتامین C هستند و از تولید کلاژن حمایت می‌کنند. به لطف اسید الاژیک که نوعی آنتی اکسیدان است، توت فرنگی در برابر تخریب کلاژن نیز اثر محافظتی دارد.

 

 

لطفا 

نقطه نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

از بقیه مطالب آموزنده و به روز سایت ما درقسمت بایگانی بازدید بعمل آورید

تزریقات و پانسمان و خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل اصفهان
۰۷ دی ۰۱ ، ۰۰:۲۴ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر