تزریقات درمنزل اصفهان| خدمات پزشکی و پرستاری | ققنوس

خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل| 09132867163 | پزشک عمومی و متخصص | تزریقات وپانسمان|بخیه و کشیدن بخیه | سونداژ|NG TUBE| لوازم مصرفی بیمار مثل کپسول اکسیژن - تخت - تشک مواج - گلوکومتر - عصا واکر و...

تزریقات درمنزل اصفهان| خدمات پزشکی و پرستاری | ققنوس

خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل| 09132867163 | پزشک عمومی و متخصص | تزریقات وپانسمان|بخیه و کشیدن بخیه | سونداژ|NG TUBE| لوازم مصرفی بیمار مثل کپسول اکسیژن - تخت - تشک مواج - گلوکومتر - عصا واکر و...

تزریقات درمنزل اصفهان| خدمات پزشکی و پرستاری |  ققنوس

خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل شامل : پزشک عمومی و متخصص |تزریقات وپانسمان |کپسول اکسیزن |تخت|تشک مواج |گلوکومتر|عصا| واکرو کلیه لوازم مصرفی و غیر مصرفی... |مدیریت زخم های دیابتی و بستر| بخیه کردن و کشیدن بخیه |سونداژ مثانه ومجاری ادرار| NG Tube ||مراقبت از بیمار درمنزل وبیمارستان |گرفتن نمونه خون و ازمایش کرونا و ارسال به ازمایشگاه- تلفن هماهنگی 09132867163 و 09338726683

۲ مطلب در تیر ۱۴۰۲ ثبت شده است

4 علت شایع درد مفصلی شست پا

 


 درد در انگشت شست پا می‌تواند آزار دهنده باشد و کارهای روزانه‌ ما را هم دچار اختلال کند؛ برای همین بهتر است تا حد ممکن از التهاب در آن پیشگیری کنیم و علل و زمینه‌های آن را بشناسیم

 

 درد مفاصل در انگشت شست پا می‌تواند چند علت مختلف داشته باشد. شایع‌ترین آن آرتریت است، اما بونیون، نقرس و بیماری‌های کمتر شناخته شده‌ای مانند سزاموئیدیت هم می‌تواند باعث این نوع درد شود. درد در مفصل شست پا ممکن است با سفتی و گرفتگی، تورم یا احساس ساییدگی همراه باشد.

در این مطلب به معرفی ۴ بیماری شایع که باعث درد در مفصل شست پا می‌شود، به همراه کارهایی که می‌توانید برای تسکین آن انجام دهید، خواهیم پرداخت.

 

آرتریت روماتوئید شست پا

 

 

شایع‌ترین شکل آرتریت که مفصل شست پا را درگیر می‌کند، آرتروز است.

این بیماری ناشی از تجزیه بافت‌هایی است که انتهای استخوان‌ها را در جایی که در مفصل به هم می‌رسد، می‌پوشاند.علت ابتلا به آرتریت شست پا| آرتروز ممکن است به‌دلیل مشکلاتی در ساختار یا حرکت پا ایجاد شود که به ساییدگی و پارگی بیش از حد غضروف منجر می‌شود. این موضوع باعث درد ناشی از مالش استخوان‌ها به هم در هنگام حرکت می‌شود. تروماهایی مانند شکستگی یا دررفتگی انگشت شست پا هم می تواند به آرتروز منجر شود.

علایم آرتریت مفصل شست پا ممکن است شامل :

درد، احساس ساییدگی، گرفتگی و تورم باشد.

این درد عموماً هنگام ایستادن و راه رفتن احساس می‌شود.گاهی اوقات راه رفتن برای افراد مبتلا به آرتروز انگشت، با درد همراه است و ممکن است آن‌ها برای جبران آن طرز راه رفتن آنتالژیک (تسکین دهنده) را جایگزین کنند که الگویی غیرطبیعی است. این موضوع در نهایت می‌تواند به درد در مچ پا، زانو، لگن یا کمر منجر شود.
 

بونیون

 

 

انحراف شست پا

 

بونیون یک برآمدگی بزرگ و گرد روی مفصل شست پاست و معمولاً باعث بروز هالوکس والگوس (انحراف انگشت شست به سمت انگشت کوچک پا) می‌شود.

بونیون می‌تواند در راستای خط میانی بدن بزرگ‌تر شود و به این ترتیب در کفش‌های جلوتنگ درد بیشتری خواهد داشت. با گذشت زمان، انگشت شست انحراف بیشتری به سمت انگشت کوچک پا پیدا می‌کند و به همه انگشتان دیگر فشار وارد می کند و جای آن‌ها را تغییر می‌دهد.

 

در حالت طبیعی نتیجه این اتفاق، پهن‌تر شدن جلوی پا و بروز برآمدگی قرمز، ملتهب و گاهی متورم در سمت انگشت شست پاست.

بونیون‌ها به دلیل جابه‌جایی مفصل شست پا ایجاد می‌شود. گاهی اوقات رشد استخوان به علت دررفتگی بیشتر می شود یا در آن مفصل، آرتریت پدید می آید.

 

عواملی که در بروز بونیون نقش دارد، عبارت اند از:

ژنتیک، حرکت پا، کفش‌های تنگ و روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)


نقرس شست پا

 

بیماری نقرس


نقرس می‌تواند روی مفصل شست پا اثر بگذارد. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که اسید اوریک در خون زیاد و باعث تشکیل کریستال‌هایی شود که درون یک مفصل (معمولاً مفصل انگشت شست پا) رسوب می‌کند.

پوداگرا، نام علمی نقرس در مفصل انگشت شست پاست.

علایم آرتریت نقرسی شامل مفصل متورم، قرمز، داغ و به شدت دردناک است. در صورت درمان نشدن حملات نقرس و تکرار آن‌ها برای چندین سال، ممکن است به آسیب شدید مفصلی منجر شود.


انگشت چمنی

 


انگشت چمنی، یک آسیب شایع مربوط به ورزش است و باعث ایجاد درد در کف مفصل شست پا می‌شود.

این آسیب زمانی رخ می دهد که انگشت پا در حین خم شدن، نیروی شدیدی را تحمل کند. شرایط چمن سخت، کفش‌های ورزشی غیر استاندارد و فشار ناشی از دویدن روی انگشت پا، ممکن است همگی در این آسیب دیدگی نقش داشته باشد. بسته به شدت آسیب، علایم می‌تواند شامل تورم، تغییر رنگ و درد باشد.

 

در پایان سزاموئیدیت هم می تواند علت پنجم باشد که تشخیص بهتر علایم آن با پزشک است ودر هرحال بهترین کار بعد از انواع احساس درد این است که با پزشک مشورت کنید تا زمان طلایی برای درمان را از دست ندهید.
 

 

لطفا 

نقطه نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

از بقیه مطالب آموزنده و به روز سایت ما درقسمت بایگانی بازدید بعمل آورید

 

تزریقات و پانسمان و خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل اصفهان
۲۴ تیر ۰۲ ، ۱۲:۲۱ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

 
ماموگرافی برای چه کسانی لازم است؟

 

 

ماموگرافی


 یکی از اختراعات بسیار عالی در زمینه بیماری های زنان، ماموگرافی بوده است. این دستگاه با گرفتن عکس رادیوگرافی از سینه ی بانوان میتواند به غدد سرطانی غیر قابل لمس پی ببرد.


همین کارایی میتواند به کابوس تلخ اکثر خانم ها پایان دهد و با دستور پزشک و انجام یک چکاپ از طریق این دستگاه از ابتلا به سرطان پستان باخبر شوند. در ادامه قصد ما این است اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.


ماموگرافی سینه و پستان


چگونه از ایجاد سرطان سینه جلوگیری کنیم؟

به دلیل شیوع روز افزون سرطان سینه در بین زنان دنیا از جمله ایران همواره ترس از ابتلا به این سرطان در بین بانوان وجود دارد. اما در مرحله اول می‌توان با خود آزمایی تا حدی توده‌های غیر متعارف را در بافت سینه تشخیص داد و غیر از این، دو روش تشخیصی ماموگرافی و سونوگرافی بسیار بسیار کمک کننده است.

ماموگرافی چیست


در واقع ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی ساده از پستان و ابزاری برای کشف زودرس سرطان های غیر قابل لمس پستان است.

ماموگرافی می تواند سرطان پستان را ده سال قبل از آن که قابل لمس شود، شناسایی کند.

همه زنان چهل ساله و بیشتر باید هر دو سال یکبار ماموگرافی انجام دهند. زنانی که افراد درجه یک آنها (یعنی مادر یا خواهرشان) مبتلا به سرطان باشند باید از ۳۵ سالگی ماموگرافی سالانه انجام دهند.

ارتباط ماموگرافی و سرطان‌

برخی انجام ماموگرافی را زمینه ساز سرطان می‌دانند اما خطرات ناشی از برخورد اشعه ایکس با سینه در ماموگرافی آنقدر ناچیز است که می‌توان ان را نادیده گرفت. حتی اگر یک خانم از ۴۰ سالگی تا ۹۰ سالگی هر سال این آزمایش را انجام دهد.

اهمیت مامو گرافی

بسیاری از مشکلات زنان در سینه ها قرار دارند، احساس درد و تورم در سینه ها و نا توانی در انجام کارهای روزانه می تواند علل و علائمی برای سرطان سینه باشند، سرطان سینه که امروزه بسیار شایع است با پیگیری و جلوگیری از رشد توده های درون بافتی سینه قابل درمان است .
 
توجه داشته باشید که با تشخیص به هنگام سرطان در سینه می توانید بسیاری از مراحل درمان را با موفقیت پیش ببرید و حتی درمان را به صورت قطعی انجام دهید . توصیه ی پزشکان زنان و زایمان در رابطه با غربالگری های سرطان سینه این است که به صورت دوره ای آزمایشات لازم در جهت تشخیص وجود سرطان در سینه را انجام دهید .

ماموگرافی برای چه کسانی لازم است؟

به طور عمده انجام ماموگرافی در دو گروه یکی بیمارانی که دارای علائم هر یک از بیماری‌های سینه مانند عفونت، توده یا غیره باشند و یکی در زنان سالم بالای ۵۰ سال ضروری است.
 
در بیماران علامت دار که توده مشکوک به سرطان باشد یا با کیست‌ها و توده‌های دیگر همراه باشد پزشک انجام ماموگرافی را ضروری می‌داند، همچنین در افراد مبتلا به سرطان سینه برای پیگیری بیماری انجام ماموگرافی ضروری است. در زنان سالم ماموگرافی به عنوان یک روش تشخیص زودرس استفاده می‌شود که به این ترتیب که یک ماموگرافی پایه در سنین ۳۵ تا ۳۹ سالگی انجام می‌شود و سپس از سنین ۵۰ سالگی به بعد بر حسب نظر پزشک هر دو سال یک بار انجام ماموگرافی ضروری است.

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

در این روش از امواج صوتی برای ایجاد تصویر از نقاط مختلف بدن از جمله سینه استفاده می‌شود و اشعه ایکس هیچ نقشی ندارد. در مواردی که بافت سینه بسیار متراکم باشد یا سن بیماری کمتر از ۳۰ سال باشد، پزشک سونوگرافی را تجویز می‌کند.

 

نباید فراموش کرد که سونوگرافی به هیچ عنوان جایگزین ماموگرافی نیست بلکه به عنوان وسیله کمکی از آن استفاده می‌شود.

در حال حاضر سونوگرافی بهترین روش تشخیص کیست‌های سینه است که در معاینات شبیه توده‌های تو پر و سفت خود را نشان می‌دهد.

نکات مهم در ماموگرافی


برای بیماریابی زنان بالای ۴۰ سال از نظر سرطان پستان.
ارزیابی بیمارانی که توده پستان مشکوک دارند.
پیگیری سرطان پستان درمان شده با برداشتن قسمتی از پستان و رادیوتراپی.
پیگیری پستان مقابل در فردی که یک پستان به خاطر سرطان برداشته شده است.
 
هنگام انجام این آزمایش از موارد خوشبو کننده، پودر یا کرم در زیر بغل استفاده نکنید چرا که ممکن است در کیفیت تصویر تاثیر بگذارد.
ماموگرام در هفته پیش از پریودشدن انجام ندهید، زیرا در این مدت سینه ها متورم و دردناک است.
اگر ایمپلنت سینه دارید، به تکنسین قبل از انجام آزمایش خبر دهید.
پیراهنی بپوشید که براحتی بتوانید از سر آن را درآورید. در آوردن لباس بالاتنه کافی نیست.
همیشه مکان و زمان ماموگرافی‌ها و نمونه‌برداری‌های احتمالی را یادداشت کنید.
ماموگرافی‌های قبلی را دور نیندازید، حتی اگر طبیعی و بدون هیچ ضایعه‌ای بوده باشد زیرا مقایسه آنها با ماموگرافی آینده به تشخیص ضایعات کمک می‌کند.
بهتر است ماموگرافی را در مرکزی انجام دهید که در روز تعداد زیادی بیماری در آنجا ماموگرافی می‌شوند و تیم پرسنل مهارت بیشتری دارند.
ماموگرام های قبلی خود را به همراه ببرید
با رژیم غذایی درست از سرطان پستان فاصله بگیرید.

 

لطفا 

نقطه نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

از بقیه مطالب آموزنده و به روز سایت ما درقسمت بایگانی بازدید بعمل آورید

 

تزریقات و پانسمان و خدمات پزشکی و پرستاری درمنزل اصفهان
۰۹ تیر ۰۲ ، ۱۳:۳۹ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر