مزایا و معایب ورزش کشتی برای کودکان
مزایا و معایب ورزش کشتی برای کودکان
کشتی برای کودکان میتواند یک ورزش مفید جهت افزایش اعتمادبهنفس و پرورش روحیه جوانمردی باشد. با اینحال انجام این ورزش در سن کمتر از ۱۵سال ممکن است به کودک صدمات جدی و جبران ناپذیر وارد کند.
کشتی ورزشی پهلوانی است که قدمت زیادی در ایران زمین دارد. در ورزش کشتی هیچ سلاحی برای مبارزه وجود ندارد و این قدرت بدنی و توانایی فرد است که وی را به مقام قهرمانی میرساند. افراد زیادی برای این که فرزندشان مرام پهلوانی و جوانمردی را از همان ابتدا فرا بگیرد و یک ورزش سنتی را بیاموزد او را به کلاس کشتی میفرستند. اگر چه کشتی برای کودکان مزایای زیادی دارد، اما نمیتوان از معایب آن و صدماتی که کودکان هنگام انجام این ورزش با آن مواجه میشوند چشمپوشی کرد.
مزایای کشتی برای کودکان
از جمله مزایایی که این ورزش باستانی برای کودکان دارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
۱. افزایش اعتماد به نفس
کشتی ورزشی است که در آن هم جسم قدرتمند میشود و هم روح جلا پیدا میکند. با توجه به روحیه پهلوانی که در میان کشتی گیران وجود دارد، کودکی که این ورزش را شروع میکند اعتماد به نفس بیشتری نسبت به اطرافیانش خواهد داشت و یک فرد مدیر و مدبر در آینده خواهد بود.
۲. افزایش قدرت بدن
کشتی گیران به دلیل انجام تمرینات مخصوص، بدنی عضلانی و ورزیده دارند. کودکانی که وارد این ورزش میشوند بدنشان قوی میشود و کمتر در برابر صدمات و بیماریها آسیب پذیر هستند.
۳. تقویت قدرت تعادل و انعطاف پذیری
کودکانی که کشتی را به عنوان ورزش انتخاب کرده اند، به دلیل این که دائم درگیر فعالیتهای کششی هستند انعطاف بدنیشان را به خوبی حفظ میکنند. این حرکات ورزشی در حفظ تعادل فرد نیز تأثیرگذار است.
معایب کشتی برای کودکان
همان طور که در بالا اشاره کردیم ورزش کشتی برای کودکان مشکلاتی به همراه دارد که در ادامه به برخی از این موارد اشاره کردهایم.
۱. کشیدگی عضلات و تاندونها
با توجه به این که در ورزش کشتی بدن فرد حرکات کششی زیادی را حین تمرین و مسابقه تحمل میکند، احتمال کشیدگی عضلات پشت پا و کشاله ران وجود دارد. رگ به رگ شدن و پیچ خوردن مچ پا که منجر به کشیدگی تاندونها میشود نیز در کشتیگیران دیده میشود.
۲. خون مردگی نواحی مختلف بدن
از دیگر مشکلاتی که برای کشتیگیرها رخ میدهد، بروز خون مردگی در نواحی مختلف بدن است. از آنجا که کشتیگیرها مدام با هم درگیر هستند و یکدیگر را روی تشک کشتی میکوبند، این حالت به وجود میآید.
۳. بیماری پوستی و قارچ
در صورتی که لباس کشتیگیر نو یا تمیز نباشد و وی قبل از ورزش استحمام نکرده باشد، یا این که یکی از کشتیگیرها به بیماریهای پوستی یا قارچ مبتلا باشد، احتمال انتقال بیماری پوستی و قارچ به دلیل تماس مکرر بین کشتیگیرها افزایش پیدا میکند.
۴. آسیب به سر و صورت
سر و صورت کشتیگیر در معرض آسیبپذیری جدی هستند. ضربههای شدیدی که به سر کودک وارد میشود ممکن است سبب صدمات جدی برای او شود که با سرگیجه و حالت تهوع بروز میکند.
۵. صدمه وارد شدن به صفحه رشد
از دیگر معایب کشتی برای کودکان میتوان به صدمه وارد شدن به «صفحه رشد» اشاره کرد. این آسیب میتواند منجر به تغییر حالت پاها شود و پاهای کودک به حال پرانتزی یا ضربدری در بیاید. همچنین با صدمه دیدن صفحه رشد کودک، قد وی ممکن است رشد قابل توجهی نداشته باشد و وی کوتاه قد شود.
بهترین سن برای ورود به کشتی
طبق تحقیقات انجام شده کودکان بهتر است در سنین پایین ورزش ژیمناستیک را انجام دهند.
برای محدوده سنی ۱۰ تا ۱۵ والیبال، بسکتبال و هندبال که میتواند سبب افزایش رشد قدی کودک و استقامت بدنی وی شود مناسب هستند.
برای ورزشهای رزمی و ورزشهایی مانند کشتی بهتر است ۱۵ سال به بالا را در مد نظر داشته باشید.
سخن آخر
درست است که انتخاب ورزش کشتی برای کودکان سبب تقویت روحیه جوانمردی آنها شده و بدنشان را قدرتمند میکند، اما با توجه به این که کودکان آسیب پذیری بیشتری دارند، احتمال این که صفحه رشد آنها دچار مشکل شود یا این که در اثر صدمات احتمالی دچار کشیدگی تاندون و وارد شدن ضربه به شانه، مچ دست و پا و... شوند وجود خواهد داشت. در صورتی که علاقهمند هستید فرزندتان ورزش کشتی را فرا بگیرد، بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، بهتر است زمانی که سنش بیش از ۱۵ سال است او را برای انجام این ورزش ترغیب کنید.